Είμαι η Ειρένα Αναστασίου και είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc Psychology) – Πανεπιστήμιο του Νόττινγκχαμ και μεταπτυχιακού στην εφαρμοσμένη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολογία (ΜΑ) – Πανεπιστήμιο Κύπρου (3ετής εκπαίδευση).
Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (4ετής εκπαίδευση) για παιδιά και ενήλικες ενώ παράλληλα έχω παρακολουθήσει εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε θέματα παιδιών, εφήβων και οικογένειας.
Το 2013 διορίστηκα για 3ετή θητεία από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια έχω εκπαιδευτεί στον τομέα της Πρόληψης της Ψυχικής υγείας των Βρεφών και της Οικογένειας κατά την Περιγεννητική Περίοδο – Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου αλλά και των εκπαιδεύσεων μου, έχω εργαστεί σε διάφορες δομές και φορείς ως ειδικευόμενη ψυχολόγος. Συγκεκριμένα, έχω εργαστεί σε σχολεία στην Επαρχία Λεμεσού/ Πάφου σε όλες τις βαθμίδες, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας – Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σε δομές εξαρτήσεων με ενήλικες και εφήβους, στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών – Αθήνα, κ.α .
Εργάστηκα ως Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και σε άλλες δομές για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Συμμετείχα στον σχεδιασμό και παρουσίαση προληπτικών προγραμμάτων για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Έχω εργαστεί σε ανώτατη ιδιωτική σχολή ως μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού για 4 χρόνια διδάσκοντας «Διαχείριση Άγχους», «Κοινωνιολογία και Διατροφή» και «Συμβουλευτική Ψυχολογία».
Συμμετείχα στο σχεδιασμό και υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη και Παροχή Ψυχοκοινωνικών Υπηρεσιών σε παράτυπους μετανάστες – Κέντρο Κράτησης Μεννόγειας» ως συντονίστρια και ψυχολόγος.
Εργάζομαι ως ιδιώτης ψυχολόγος/ ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας υπηρεσίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, σε παιδιά, εφήβους και την οικογένεια καθώς επίσης με εγκύους και μέλλουσες μητέρες.